Choose your country
MENNEKES

Contactdozen en contactmateriaal voor werven, havens en schepen

Ruim baan voor uw energieverdeling: of het nu gaat om constructiewerkzaamheden op de werven, het verladen van de containers en goederen in de haven, de technische ruimtes en machinekamers, de koelcontainers en opslagruimtes of de kombuizen. Daarvoor is een veilige en betrouwbare stroomvoorziening nodig door stabiele en robuuste contactdozen en stekkervoorzieningen. Ongeacht of u productie-, onderhoudsmanager of planner bent: bij ons vindt u de juiste oplossing voor uw behoeften!

Wandcontactdozen voor werven en havens

Het MENNEKES wandcontactdozen-assortiment voor havens omvat reguliere wandcontactdozen en onze DUO wandcontactdozen afschakelbaar en vergrendeld.De contactschroeven zijn handig vanaf de voorkant bereikbaar. bij 63 en 125 A wandcontactdozen is de contactbus-technologie X-CONTACT® geïntegreerd. Hierdoor kunt u bijzonder makkelijk insteken en uittrekken, ook bij hoge stroomsterktes - tot 50 procent minder krachtsinspanning. De contactdozen zijn gemaakt van hoogwaardige kunststof. De producten zijn optioneel verkrijgbaar in speciale kunststof, met hittebestendige binnenwerken en vernikkelde contacten.

Contactdozen voor de schepen

Op het schip zijn de wandcontactdozen SCHUKO® in 16 A bijzonder goed geschikt. Ze voldoen aan de beschermingsgraad IP 68 en zijn daardoor drukwaterdicht, ook hier zijn alle contactschroeven praktisch vanaf de voorkant bereikbaar en het scharnierende bajonetdeksel beschermt het product nog extra.

Speciaal voor de energievoorziening van koelcontainers bieden we u naast verschillende wandcontactdozen DUO in 32 A en AMAXX®-contactdooscombinaties ook de volgende producten aan: onze wandcontactdoos 9562, de opbouwcontactdoos 2123A en de opbouw apparaatstekker 2692 – allemaal voor 32 A en met vernikkelde contacten, zeer hittebestendige contactdragers en tijdbesparende schroefcontact-afsluittechniek. De wandcontactdoos is gemaakt van speciale kunststof, die beschermt tegen agressieve stoffen en het onderste deel van de behuizing kan 180 graden worden gedraaid. De opbouwcontactdoos heeft een rechte steekrichting en de aanbouw apparaatstekker heeft een beschermend klapdeksel.

Stekkervoorzieningen

De AM-TOP®-contactmateriaal van MENNEKES in 16 tot 32 A hebben een robuuste behuizing uit één stuk, de schroefverbinding met afdichting garandeert u ook bij vocht en nattigheid een goede grip en veilige hantering en met de schroefcontact-afsluittechniek kunt u het product eenvoudig en tijdbesparend installeren. AM-TOP® stekkers en koppelingen voldoen aan de beschermingsgraad IP 67 – de perfecte bescherming tegen stof en water.

Onze PowerTOP® Xtra contactmateriaal helpen u stroom flexibel en veilig te verdelen op werven: ze hebben een ergonomische behuizingsvorm, greepzones met noppen, een kabelschroefverbinding met rubberen noppen, een klapdeksel-openingshulp en vergrendelingsschuif - zo hebben de stekkers en koppelingen een goede grip, liggen ook bij vocht en nattigheid perfect slipvast in de hand en kunnen meerdere duizenden keren worden ingestoken en uitgetrokken.

De contactmateriaal zijn gemaakt van robuust, duurzaam materiaal en voldoen aan de beschermingsgraad IP 44, 54 of 67. Daardoor zijn ze uitstekend beschermd tegen stof en water. De PowerTOP® Xtra-koppelingen in 63 en 125 A zijn uitgerust met zeer hittebestendige contactdragers en optioneel met vernikkelde contacten. De stekkers hebben ook vernikkelde contacten. De 5-polige stekkervoorzieningen in 16 en 32 A zijn verkrijgbaar als variant PowerTOP® Xtra R met dezelfde robuuste uitrusting. Daardoor zijn de producten gewapend tegen agressieve stoffen. Onze krachtenbesparende contacthuls-technologie X-CONTACT® is overal standaard geïntegreerd. Met behulp van geavanceerde aansluittechnieken kunt u de stekkervoorzieningen eenvoudig en tijdbesparend installeren met slechts weinig gereedschap.

Hebt u vragen over onze oplossingen en producten? We zijn er graag voor u: