Choose your country

MENNEKES

MENNEKES wallboxen voor wooncomplexen

Laadstations appartementencomplexen

Comfortabel laden op de parkeerlocatie van uw appartementcomplex

U bewoont een appartement en beschikt over een elektrische auto. In een optimale situatie heeft de parkeerplaats of garage van uw flat of appartementencomplex meerdere laadpunten voor elektrische auto´s. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van of u een koop- of huurappartement heeft. In het geval van een koopflat kunt u samen met de VvE beslissingen nemen over de aanschaf van een laadpaal voor thuis. In een huursituatie bent u afhankelijk van investerings- en verduurzamingsplannen van de vastgoedbeheerder. Het opladen van uw EV voor beide woontypen lichten wij hieronder toe.

Oplaadpunten elektrische auto bij koopappartement

De VvE van uw appartementencomplex beheert de financiën. Samen met de andere leden bepaalt u welke investeringen u wilt doen of welke verbeteringen aan het pand moeten plaats vinden. Wilt u samen optrekken in het verduurzamen van het pand zoals het plaatsen van diverse laadstations voor elektrische auto´s? Dan kunt u gebruik maken van een subsidieregeling voor het laten uitvoeren van een energieadvies oftewel oplaadpuntenadvies. Op de website van RVO (rijksoverheid) leest u meer over deze regeling of ga naar onze subsidiepagina.

Lees meer over subsidies

AMTRON® wallboxen – efficiënt laden in de parkeergarage

Voor de beperkte ruimte die de parkeergarage van het wooncomplex biedt, is de geavanceerde wallbox AMTRON® 4You een ideale oplossing. In openbare ruimten kunt u ongeoorloofde toegang tot dit laadstation afschermen met uw RFID kaart. Of kiest u voor de AMTRON® Professional? De wallbox waarmee u ook eenvoudig de laadkosten van uw bedrijfsauto kunt verrekenen met uw werkgever. De Professional serie beschikt bovendien over een backoffice waar uw laaddienstverlener op afstand in mee kan kijken in het geval er een storing is. Zowel de AMTRON® 4You als de AMTRON® Professional hebben een 7,5 m lange laadkabel en een efficiënt kabelophangsysteem. Ideaal in krappe parkeergarages.

Laadoplossingen voor bewoners van een VvE

Oplaadstations elektrische auto bij huurappartement

Zoekt u een mogelijkheid om uw elektrische auto te parkeren op de parkeerplaats van uw huurappartement dan bent u afhankelijk van de investeringen van de vastgoedbeheerder. Graag werken wij samen met uw vastgoedbeheerder een plan met advies uit, specifiek afgestemd op uw wensen en eisen. Goed om te weten dat u bij de gemeente een openbaar oplaadpunt kunt aanvragen, mits deze parkeerplek voor iedereen toegankelijk en te gebruiken is.

Afrekenen oplaadkosten elektrische auto huurflat of appartement

Indien u als huurders van het appartementencomplex gezamenlijk gebruik maakt van een wallbox of laadpaal voor elektrische auto´s dan is het zaak dat u individueel kunt afrekenen. De AMTRON® Professional biedt een laadpunt waarvan meerdere gebruikers, met identificatie middels RFID kaart, afzonderlijk kunnen afrekenen. De web-interface van uw laadstation laat u via smartphone of tablet precies zien wat u aan energie verbruikt hebt en waarvoor u dient af te rekenen. Deze wallbox beschikt tevens over een backoffice via uw laaddienstverlener.

AMTRON Professional voor thuis