Choose your country

MENNEKES

Altijd up to date

Software-updates

Hier vindt u de meest actuele software-updates van onze laadsystemen. 
Selecteer eenvoudig de productgroep van uw apparaten, om de passende bestanden te downloaden. 

Configuratietool voor AMTRON® 4You 100/300

Software-update 5.22.3 voor AMTRON® Professional(+) apparaten

Bij een software-update van de versie 4.61 (en kleiner) naar de versie 5.22.1 via de webinterface van de ECU is het nodig, het product eerst te actualiseren naar een versie 5.12.x. Bij een software-update via het backend-systeem is deze tussenstap niet nodig. 

De update van de versie 4.61 naar de versie 5.12.x kan tot 30 minuten duren. Tijdens de update springt de balk "Programming" in de webinterface na ca. 4 minuten plotseling naar 100 %. De controller is daarna gedurende 25 minuten niet meer bereikbaar en alle leds schakelen uit. De update loopt in deze tijd op de achtergrond verder. Schakel het apparaat gedurende deze tijd in geen geval uit! 

Software-update 5.12.6 voor AMEDIO® Professional(+) apparaten

Belangrijke opmerking - in acht nemen

Neem voor de actuele update 5.22.3 voor uw AMEDIO® Professional contact op met onze Technische Service: 
emobility.support(at)MENNEKES.de

 

Houd rekening met de volgende opmerkingen wanneer u de software bijwerkt naar versie 5.22.3:

Bij een software-update van de versie 4.61 (en kleiner) naar de versie 5.22.1 via de webinterface van de ECU is het nodig, het product eerst te actualiseren naar een versie 5.12.x. Bij een software-update via het backend-systeem is deze tussenstap niet nodig. 

De update van de versie 4.61 naar de versie 5.12.6 kan tot 30 minuten duren. Tijdens de update springt de balk "Programming" in de webinterface na ca. 4 minuten plotseling naar 100 %. De controller is daarna gedurende ca. 25 minuten niet meer bereikbaar en alle leds aan de HMI zijn uit. 

 

De update kan worden aangevraagd bij onze Technische Service. Stuur hiervoor een e-mail naar emobility.support(at)MENNEKES.de.

Algemene documenten Software-update 2.14

Software-update 2.14 (TLS 1.0)

Software-update 2.14 (inclusief TLS 1.2)

Om aan de toenemende eisen voor veilige en gecodeerde communicatie met een backend systeem voor de ACU te voldoen, bieden wij deze update ook in combinatie met TLS 1.2 codering aan. De software-update van het besturingssysteem en de software van de MENNEKES ACU V4 (rode behuizing) kan vanwege de omvang van het softwarepakket alleen ter plaatse via een directe verbinding worden uitgevoerd. Een software-update vanaf het netwerk of vanaf de backend is niet mogelijk.

De link om het software-updatepakket te downloaden kan per e-mail worden aangevraagd: support(at)mennekes-emobility.nl.

Vermeld contactgegevens zoals voornaam, achternaam, bedrijfsnaam en bedrijfsadres.

Meer software downloaden

Laadpuntbeheer voor professionals

Dankzij de nieuwe gratis software van MENNEKES is het beheer van laadpunten nu veel eenvoudiger. De Charge Point Manager maakt een snelle en ongecompliceerde installatie en configuratie van AMTRON® Professional wallboxen en AMEDIO® Professional laadpunten mogelijk. Installateurs en beheerders van laadoplossingen profiteren van aanzienlijke tijdbesparingen dankzij efficiënte, gelijktijdige toegang tot alle apparaten in het netwerk.

Charge Point Manager

MENNEKES configuratietool

Voor elektriciens bieden wij de MENNEKES configuratiekabel voor geavanceerde configuratie, diagnose en software updates ter ondersteuning van de inbedrijfstelling van onze laadinfrastructuur. Geavanceerde instellingen op AMTRON® Compact 2.0(s) en AMTRON® 4You 100/300 wallboxen kunnen eenvoudig worden uitgevoerd met behulp van onze configuratietool, die in combinatie met de juiste configuratiekabel werkt.

Naar de configuratiekabelKonfigurationstool Download