Choose your country

MENNEKES

eMobility-opleidingen

Ons opleidingsaanbod

Elektromobiliteit is een sector met een groot potentieel! Bereid u nu voor op de toekomst en doe waardevolle kennis op over laadoplossingen voor eMobility.  

MENNEKES biedt specialisten zoals installateurs, laaddienstverleners (CPO)  of medewerkers uit de groothandel een uitgebreide keuze aan verschillende opleidingen op het gebied van emobility. Ervaar elektromobiliteit aan de hand van praktische en geavanceerde vraagstukken en casestudies - zowel online als face-to-face seminars.  Wij bieden de volgende trainingen aan:

  • Look & feel
  • Montage, installatie en inbedrijfstelling
  • Service & onderhoud
  • Systeemintegratie duurzame laadinfra
  • Maatwerk training

MENNEKES ´look and feel´

Voor bedrijven die voorafgaand aan een scholingstraject kennis willen maken met het leveringsprogramma van MENNEKES bieden wij een korte informatiesessie (look and feel) aan. Dit doen wij aan de hand van een presentatie van laadoplossingen en een korte kennismaking met de techniek van onze laadsystemen. Door het interactieve karakter krijgt u een goede beleving van de MENNEKES laadmogelijkheden.  

MENNEKES training Montage, installatie en inbedrijfstelling

Technisch trainer Erwin ter Hofte geeft aan de hand van theorie en praktische oefeningen inzicht in de mogelijkheden en instellingen van EV laden. Dit begint al bij een inzage in de aanleg van de benodigde infrastructuur en toekomstige uitbreidingsmogelijkheden. In dat opzicht is een goed begin het halve werk. Praktijkvoorbeelden en –oefeningen staan in deze training centraal. Zo kunnen de installateurs zelf testen en sleutelen aan het demo laadplein en geeft Erwin aan de hand van een aantal casestudies zijn training een actueel en interactief karakter.

MENNEKES training "Service en onderhoud aan laadstations"

Deze training is bedoeld voor alle installateurs die graag meer kennis en ervaring willen opdoen over het verlenen van service, onderhoud en oplossen van storingen aan MENNEKES laadstations. Tijdens de training krijgt u naast een korte uitleg over de meest voorkomende service en onderhoud werkzaamheden een aantal praktijkvoorbeelden. Het is een interactieve ochtend waarbij u de gelegenheid heeft om direct te testen aan de demowand met laadstations.

MENNEKES training Systeemintegratie duurzame laadinfra

Deze training is bedoeld voor adviseurs, werkvoorbereiders en projectbegeleiders die betrokken zijn bij de selectie van laadstations en de integratie in bestaande/nieuwbouw projecten voor openbare- en bedrijfsruimten.  Het doel van de training is om de betrokkenen inzage te geven in het ontwerpproces van laadinfra en de praktische zaken rondom werkvoorbereiding en realisatie van zowel laadpleinen als parkeerkelders. Tevens gaan wij in op de actuele mogelijkheden en toekomstperspectief van dynamic load balancing en V2G en geven wij een korte intro in backoffice  mogelijkheden voor afrekening laadsessies, wetgeving en normering rond EV laden.

MENNEKES training Maatwerk en ´in company´

Het maatwerk en ´in company´ trainingsprogramma stellen wij volledig op aan de hand van uw wensen en vragen omtrent eMobility. Werknemers in uw bedrijf, van elektro installateurs tot projectleiders, nemen wij mee aan de hand van de reeds bestaande kennis en te verwerven ´know how´. Vooraf doen wij een screening zodat u een optimaal lesprogramma ontvangt. De training kan zowel op uw locatie als in onze eigen scholingsruimte (met demo laadplein) plaats vinden.

Informatiesessie werkwijze MENNEKES kwaliteitspartners

Voordat u gecertificeerd wordt als kwaliteitspartner dient u de training montage te hebben doorlopen. Indien u als kwaliteitspartner aan de slag wil gaan dan maken wij met u een afspraak voor de vervolgstappen.   

Inschrijven voor ons scholingsprogramma

Schrijf u nu in en neem deel aan onze training om gecertificeerd kwaliteitspartner te worden. Beginnende installateurs of bedrijven met nog weinig ervaring adviseren wij eerst een montage training te volgen. Bij interesse in het vervolgtraject kunt u zich inschrijven voor de vaktraining.  Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

MENNEKES kwaliteitspartner

Als MENNEKES eMobility kwaliteitspartner geeft u samen met ons vorm aan de wereld van elektromobiliteit. Word de bevoegde contactpersoon voor alle aspecten van laadoplossingen in uw regio en inspireer bestaande en potentiële klanten! Profiteer van onze marketingmogelijkheden, breid uw dienstenpakket uit en creëer lucratieve extra business in een dynamisch groeiende markt! Bent u geïnteresseerd in ons scholingsprograma om MENNEKES kwaliteitspartner te worden? Onze contactpersonen voor scholing en certificering, Irena Koetsier en Erwin ter Hofte, helpen u graag verder.   

Belangrijke voordelen voor u als MENNEKES kwaliteitspartner: 

  • Profijt van klantverwijzing via de website van MENNEKES 
  • Snelle toegang tot technisch support 
  • Exclusief gebruik van marketingmateriaal 
  • Kosteloze periodieke herhaaltrainingen
Download Brochure MENNEKES Kwaliteitspartner eMobility

Ons team / Contact

Ons opleidingsteam kijkt uit naar uw inschrijvingen en zal ook graag al uw vragen beantwoorden. 

Contactpersonen scholingsprogramma

Als u vragen heeft over uw opleidingsregistratie of individuele opleidingsverzoeken, kunt u contact opnemen met Irena Koetsier.

Contactpersonen scholing en certificering kwaliteitspartner

Onze opleidingen worden voor u verzorgd door onze eMobility-instructeur Erwin ter Hofte. Hij beantwoordt graag al uw vragen over de inhoud van de training.