Choose your country

MENNEKES

MENNEKES laadoplossingen voor VvE

Laadoplossingen elektrische auto voor VvE

Laadstations op locatie van VvE

Bewoners van een woon- of appartementencomplex georganiseerd in een VvE nemen gezamenlijk beslissingen over investeringen en aanpassingen aan het pand. Bent u lid van zo´n VVE en beschikt u over een elektrische auto dan kunt u binnen de vereniging opperen om te investeren in laadpunten voor EV´s. Spelen er binnen de VVE nog meer plannen tot verduurzaming dan bestaat er vanuit de rijksoverheid een subsidieregeling om vakkundig advies in te winnen.

Bewoont u een appartement zonder eigen parkeergarage dan kunt u als VvE lid bij de gemeente een openbaar laadpunt aanvragen. Dit kan alleen als u dus geen eigen parkeerplek heeft. Aanvragen van een openbaar oplaadpunt kunt u indienen bij uw gemeente.

Laadpaal of wallbox voor parkeergarage en -terrein

Uw auto opladen op uw eigen parkeerplek is comfortabel en vaak goedkoper dan de laadpunten op openbare plekken. Veel VvE´s besluiten dan ook om gezamenlijk te investeren in de aanleg en aanschaf van laadpalen en dan met name van wallboxen. Veelal bevinden de parkeerplekken van VvE´s zich in een krappe parkeergarage. Een wallbox die weinig ruimte inneemt heeft dan de voorkeur.

Kiest u voor de MENNEKES single wallbox AMTRON® 4You 100 dan heeft u daarmee een technisch hoogwaardig product waarmee u de toegangsmogelijkheden zelf kunt instellen. Staat uw laadstation in een vrij toegankelijke plaats? Dan kan alleen de EV rijder met een RFID registratie in het laadstation de auto opladen. Deze registratie regelt u eenvoudig zelf tot een maximum van 10 kaarten. Rijdt u in een zakelijke lease auto dan biedt de AMTRON® Professional, net als de AMTRON® Twincharge, de mogelijkheid om de laadkosten te verrekenen met uw werkgever. Wij denken graag met u mee welke laadoplossing het meest geschikt is.

Dubbele wallbox is de ideale oplossing

Onze dubbele wallbox, de AMTRON® Professional Twincharge is zo´n voorbeeld van een wallbox die relatief weinig plek in beslag neemt. Groot voordeel is dat u, ondanks zijn geringe afmeting, gelijktijdig twee elektrische auto´s op maximaal vermogen (22kW per laadpunt) kunt opladen. Dit laadstation is bovendien voorzien van alle veilligheidsvoorzieningen; DC foutstroombewaking, aardlekschakelaar en installatieautomaat. Besluit u als VvE het aantal laadpunten uit te breiden dan heeft de installateur relatief weinig werk. Deze hoeft slechts de voedingskabel van het ene laadpunt naar het nieuwe laadpunt door te lussen. Er zijn geen dure graaf- of extra installatiewerkzaamheden nodig. Hiermee bespaart u aanzienlijk op dure arbeidsuren.

Overzichtelijke verrekening van laadkosten

Ook verrekening van de laadsessies per VvE lid of uw werkgever behoren tot de mogelijkheden. Na autorisatie met uw RFID laadpas en de opstart van het laadproces registreert de kWh meter uw laadsessie. Het backoffice systeem verrekent vervolgens de kosten van de laadsessies.

    Voordelen Twincharge voor VvE
    • Gelijktijdig twee auto´s laden (elk 22kW)
    • (Van buiten afleesbare) MID gecertificeerde kWh meter voor ´fiscus proof´ afrekenen
    • Geïntegreerde veiligheidsvoorzieningen
    • Dynamisch energiemanagement
    • Lage installatiekosten
    • Eenvoudige uitbreiding mogelijk
    • (Zakelijke) Verrekening van laadkosten mogelijk
    Voordelen Twincharge voor installateur
    • Eenvoudige plaatsing en installatie door separate aansluitbox
    • In voorbereidingsfase is aansluitbox afsluitbaar voor veilige afdekking
    • Installatie wallbox kan op een later tijdstip plaats vinden
    • Doorlussen maakt toekomstige uitbreiding makkelijk
    • Gratis Mennekes software voor beheer van laadpunten
    • Hulp nodig? Onze servicedesk is voor u telefonisch bereikbaar

    Plan van aanpak aanleg laadinfrastructuur VvE

    Heeft de VvE eenmaal het besluit genomen tot aanschaf van meerdere laadpunten dan gaat u over tot onderzoek naar aanleg van de infrastructuur en welk type laadstation het meest geschikt is. Hoe u samen investeert in een voordelige, comfortabele en veilige situatie is dan het uitgangspunt voor het plan van aanpak mede als inzicht in de toekomstige uitbreidingsmogelijkheden. Eenmaal de infrastructuur aangelegd is het kostenbesparend als deze reeds bij aanvang toekomstbestendig is gemaakt met uitbreidingsmogelijkheden.

    De installateur moet rekening houden met een correcte verdeling van het beschikbare elektrische vermogen en aanwezigheid van basisinfra op alle parkeerplaatsen. Een oplossing met railkokersysteem of vlakbandkabel met aftakkasten per laadpunt is een serieuze overweging. Hierdoor zullen de aansluitkosten voor elke nieuwe elektrische rijder gelijk zijn.

    Dynamisch energiemanagement

    Bij het toekomstbestendig maken van het plan is het zaak om na te denken over hoeveel elektrische auto´s de energie over bijvoorbeeld 3 jaar verdeeld moet worden. Met een uitgedacht idee over energiemanagement kunt u ook in de toekomst het veilig en efficiënt laden van meerdere auto´s tegelijk zeker stellen. Hiermee voorkomt u kostbare uitbreiding van de meterkast en toekomstige netverzwaring. Maximaal laden tegen minimale investering.

    Meer informatie over energiemanagement

    Wensen, mogelijkheden en veiligheidseisen VvE parkeergarage

    Maar hoe stelt u een plan van aanpak op voor bijvoorbeeld de laadinfra? Elke VvE situatie is weer anders. Bij de besluitvorming over elke individuele of gezamenlijke investering kunnen wij u niet adviseren, maar wij maken wel graag samen met u een plan over de wensen, veiligheidseisen en mogelijkheden van EV laden op uw VvE locatie.