Choose your country

MENNEKES
Mieterin nutzt ihre Wallbox am eigenen Stellplatz im Freien

MENNEKES laadoplossingen voor VvE

Laadoplossingen met elektrische auto voor VvE

Laadstations op locatie van VvE

Bewoners van een woon- of appartementencomplex georganiseerd in een VvE nemen gezamenlijk beslissingen over investeringen en aanpassingen aan het pand. Bent u lid van zo´n VVE en beschikt u over een elektrische auto dan kunt u binnen de vereniging opperen om te investeren in laadpunten voor EV´s. Spelen er binnen de VVE nog meer plannen tot verduurzaming dan bestaat er vanuit de rijksoverheid een subsidieregeling om vakkundig advies in te winnen.

Bewoont u een appartement zonder eigen parkeergarage dan kunt u als VvE lid bij de gemeente een openbaar laadpunt aanvragen. Dit kan alleen als u dus geen eigen parkeerplek heeft. Aanvragen van een openbaar oplaadpunt kunt u indienen bij uw gemeente.

EV opladen aan wallbox in VvE parkeergarage

Uw auto opladen op uw eigen parkeerplek is comfortabel en vaak goedkoper dan de laadpunten op openbare plekken. Veel VvE´s besluiten dan ook om gezamenlijk te investeren in de aanleg en aanschaf van laadpalen en dan met name van wallboxen. Veelal bevinden de parkeerplekken van VvE´s zich in een krappe parkeergarage. Een wallbox die weinig ruimte inneemt heeft dan de voorkeur.

Kiest u voor de MENNEKES wallbox AMTRON® Compact 2.0 dan heeft u daarmee een technisch hoogwaardig product waarmee u de toegangsmogelijkheden zelf kunt instellen. Staat uw laadstation in een vrij toegankelijke plaats? Dan kan alleen de EV rijder met een RFID registratie in het laadstation de auto opladen. Deze registratie regelt u eenvoudig zelf tot een maximum van 10 kaarten. Rijdt u in een zakelijke lease auto dan biedt de AMTRON® Professional de mogelijkheid om de laadkosten te verrekenen met uw werkgever. Wij denken graag met u mee welke laadoplossing het meest geschikt is.

Plan van aanpak aanleg laadinfrastructuur VvE

Heeft de VvE eenmaal het besluit genomen tot aanschaf van meerdere laadpunten dan gaat u over tot onderzoek naar aanleg van de infrastructuur en welk type laadstation het meest geschikt is. Hoe u samen investeert in een voordelige, comfortabele en veilige situatie is dan het uitgangspunt voor het plan van aanpak mede als inzicht in de toekomstige uitbreidingsmogelijkheden. Eenmaal de infrastructuur aangelegd is het kostenbesparend als deze reeds bij aanvang toekomstbestendig is gemaakt met uitbreidingsmogelijkheden.

Energiemanagement

Bij het toekomstbestendig maken van het plan is het zaak om na te denken over hoeveel elektrische auto´s de energie over bijvoorbeeld 3 jaar verdeeld moet worden. Met een uitgedacht idee over energiemanagement kunt u ook in de toekomst het veilig en efficiënt laden van meerdere auto´s tegelijk zeker stellen. Hiermee voorkomt u kostbare uitbreiding van de meterkast en toekomstige netverzwaring. Maximaal laden tegen minimale investering.

Meer informatie over energiemanagement

Wensen, mogelijkheden en veiligheidseisen VvE parkeergarage

Maar hoe stelt u een plan van aanpak op voor bijvoorbeeld de laadinfra? Elke VvE situatie is weer anders. Bij de besluitvorming over elke individuele of gezamenlijke investering kunnen wij u niet adviseren, maar wij maken wel graag samen met u een plan over de wensen, veiligheidseisen en mogelijkheden van EV laden op uw VvE locatie.