Choose your country
MENNEKES

Onze wallbox AMTRON 4You is volledig klimaatneutraal

100% klimaatneutraal & made in Germany

Toekomstbestendig en duurzaam op alle fronten

Klimaatneutraal laden was nog nooit zo eenvoudig. Met AMTRON® 4You heeft MENNEKES een 100% klimaatneutraal wallbox in haar portfolio, in Duitsland geproduceerd. Voor elke gram CO2 die bij de productie van de wallboxen vrijkomt, investeert MENNEKES in bosbeschermingsprojecten in Brazilië en Peru. Met AMTRON® 4You combineren wij dus duurzaamheid en toekomstbestendige laadtechniek - weer een investering van MENNEKES in de toekomst.

Klimaatneutrale productie"made in Germany”

Alle AMTRON® 4You wallboxen worden 100 procent klimaatneutraal geproduceerd. MENNEKES maakt gebruik van een breed scala aan vrijwillige duurzaamheidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de CO2-uitstoot bij de productie van de apparaten tot een minimum wordt beperkt.

 

De CO2-voetafdruk van de AMTRON® 4You wallboxen werd in samenwerking met Fokus Zukunft, adviesbureau voor duurzaamheid, tot in detail en betrouwbaar - tot op de laatste schroef en de laatste gram kunststof - berekend. Voor MENNEKES is het belangrijk om hierin inzicht te geven - niets is minder dan ´greenwashing´. Bekijk hier de exacte CO2-berekening voor elk lid van de AMTRON® 4You familie. De berekening is inclusief de wallbox en de bijbehorende laadkabel:

Bosbescherming met AMTRON® 4You

Ondanks de uitgebreide duurzaamheidsactiviteiten van het bedrijf zelf, komen er broeikasgassen vrij bij de productie van AMTRON® 4You. Het grootste deel hiervan wordt veroorzaakt door ingekochte grondstoffen en componenten van leveranciers, waarvan we de CO2-uitstoot slechts in beperkte mate kunnen beïnvloeden. Om deze uitstoot te compenseren, investeren we in twee gecertificeerde bosbeschermingsprojecten in Zuid-Amerika.

REDD-project "Para nut concession" in Peru

Het project in Madre de Dios in Peru gaat uit van een holistische benadering om het Peruaanse regenwoud te beschermen. Het natuurreservaat in het Amazonegebied herbergt tal van bedreigde dier- en plantensoorten. Het project ontwikkelt initiatieven, die het bos beschermen tegen illegale ontbossing en kleine boeren een hoger inkomen op lange termijn garanderen door duurzame oogsten. Hierdoor kunnen de boeren hun bos beschermen en behouden. De huidige balans van het project:

  • Duurzame bescherming van ca. 300.000 hectare regenwoud
  • CO2-uitstoot van 2.086.089 ton wordt jaarlijks bespaard
"Envira Amazonia Project" in Brazilië

Het project in Acre, Brazilië, heeft zich tot doel gesteld het bos te beschermen en het kappen van het tropisch regenwoud tegen te gaan. Het project maakt indruk met de volgende kerncijfers:

  • Bosbescherming op een oppervlakte van 39.300 hectare
  • Jaarlijkse besparing van CO2-uitstoot van 1.259.646 ton

Duurzaamheidsadviesbureau Fokus Zukunft is een gecertificeerde en betrouwbare partner voor onze duurzaamheidsmaatregelen.

MENNEKES als duurzaam bedrijf

Duurzaamheid staat bij MENNEKES hoog in het vaandel. Overeenkomstig ons motto "Power for a sustainable world" dragen wij dagelijks met concrete maatregelen bij aan een duurzamere wereld - ecologisch, sociaal en economisch. Lees hier meer over onze vrijwillige en regionale duurzaamheidsprojecten.

Meer informatie