Choose your country
MENNEKES

Contactdooscombinaties voor werven, havens en schepen

In scheepshallen en dokken moeten veel experts samenwerken over grote afstanden, maar ook in zeer krappe ruimtes. Elke beweging moet goed zijn, machines en materiaal moeten veilig worden bediend en verplaatst. In de havens worden containers en goederen verladen en er is veel personeel actief. Met name de functionele ruimtes van een container- of passagiersschip moeten tijdens lopende operaties op de achtergrond probleemloos worden voorzien van energie - of het nu gaat om de technische ruimtes en machinekamers, de koelcontainers en opslagruimtes of de kombuizen. Daarvoor is energie nodig - soms mobiel, soms stationair verdeeld en altijd veilig en betrouwbaar. Ongeacht of u productie-, onderhoudsmanager of planner bent: bij ons vindt u de juiste oplossing voor uw behoeften!

Stationaire oplossingen voor werven, havens en schepen

Onze AMAXX®-contactdooscombinaties voor de wand- en opbouwmontage en onze met AMAXX® uitgeruste CombiTOWER® zijn ruimtebesparend en kunnen individueel worden uitgerust - voor gebruik op vele plaatsen in de haven en perfect voor de stroomvoorziening van koelcontainers en containerkranen. Dankzij slimme features kunnen onze combinaties snel door één persoon gemonteerd worden. AMAXX® is standaard verkrijgbaar in robuuste kunststof, op verzoek ook in speciale kunststof, die bijzonder beschermt tegen agressieve stoffen zoals zout zeewater. De combinaties voldoen aan de beschermingsgraad IP 44 of IP 67 en zijn daardoor perfect gewapend tegen stof en water.

In de haven liggende schepen en veerboten kunnen op verschillende manieren worden voorzien van stroom - via aan boord aanwezige aggregaten en door middel van stroomaansluitingen, die aan land staan. Als speciale productie ontwikkelen wij graag robuuste landstroomaansluit-constructies voor u - overeenkomstig de voor havens geldende norm DIN VDE 0100-709 deel 7-709. De constructies worden zo gebouwd, dat ze bestand zijn tegen zeewater en sterke wind. Zo hebben uw schip en uw veerboot ook bij langere ligtijden altijd de passende power.

Mobiele oplossingen voor werven

Onze mobiele verdelers uit de productfamilies EverBOX® en EverGUM® zijn dankzij een compacte constructie, praktische handgrepen en gering gewicht bijzonder ruimtebesparend, gemakkelijk te dragen en stapelbaar. Met name de EverBOX® Grip werd oorspronkelijk ontwikkeld op suggestie en verzoek van een klant uit de scheepsbouw en is bij ons gereed gemaakt voor serieproductie. EverGUM® is verkrijgbaar in robuust massief rubber, EverBOX® in kunststof. Beide productmaterialen zijn uiterst slag- en breukvast. EverGUM® voldoet aan de beschermingsgraad IP 44, EverBOX® aan de beschermingsgraad IP 44 of IP 67 – de perfecte bescherming tegen stof en water.

De EverBOX®-producten bieden u nog meer functies: ze kunnen worden uitgerust van 16 tot 125 A en hier zorgen het behuizingsframe en de grepen voor extra bescherming van contactdozen en inbouwapparatuur. De zekeringen onder transparante bedieningskleppen zijn goed zichtbaar en bijzonder eenvoudig te bedienen.

Op verzoek produceren we voor u ook graag individuele speciale oplossingen - zoals onze revisiewagens. Ze zijn bijvoorbeeld bij de Meyer Werft-groep betrouwbaar in gebruik. Het product kan met een kraan worden getransporteerd en is dankzij wielen verplaatsbaar. Het omvat een robuust stalen frame, kan aan beide zijden individueel worden uitgerust met diverse contactdozen, heeft een hoofdschakelaar, een opname voor de voedingsleiding en ogen voor het kraantransport.

Hebt u vragen over onze oplossingen en producten? We zijn er graag voor u: