Choose your country

MENNEKES

Contactmateriaal voor de mijnbouw

  • robuust, duurzaam materiaal voor extreme omstandigheden
  • beschermd tegen stof, water en agressieve stoffen
  • snel en veilig gemonteerd, bediend en onderhouden
  • krachtenbesparend insteken en uittrekken van het contactmateriaal dankzij slimme contacthuls-technologie
  • mechanisch uitschakelbaar vergrendelde wandcontactdozen voor extra bescherming

In mijnen, steengroeven en bouwputten wordt veel materieel gebruikt. Om vlot en voordelig te kunnen werken moeten machines, pompen en generatoren, brekers en zeven, verdeelkasten en transportbanden steeds op betrouwbare wijze van energie worden voorzien. Hier is het tijd voor onze oplossingen:

Eenvoudige, veilige bediening en onderhoud

Dankzij slimme features kunt u onze producten gemakkelijk en veilig monteren, bedienen en onderhouden: ons PowerTOP® Xtra contactmateriaal in 63 en 125 A heeft greepzones met noppen, een kabelschroefverbinding met rubberen noppen, frameklemmen en een openingshulp voor het klapdeksel. Zo liggen ze perfect slipvast in de hand, ook in vochtige en natte omstandigheden. De stekkers en koppelcontactstoppen hebben bovendien een draaisluiting tussen voorste deel en kap - wat stabiel en snel vergrendelen zonder schroeven mogelijk maakt. Daarnaast hebben ze aangegoten afdichtingen in het koppelingsdeksel en voorste deel van de stekker - waardoor ze niet kwijt kunnen raken.

Bij onze wandcontactdozen DUO zijn alle contactschroeven praktisch vanaf de voorkant bereikbaar. De contactdozen zijn mechanisch uitschakelbaar vergrendeld en kunnen alleen in uitgeschakelde toestand worden ingestoken of uitgetrokken. Ze kunnen extra worden beveiligd met een hangslot. Bij het openen fixeert een vergrendelingslip de bajonetring en zorgt voor grotendeels automatisch sluiten.

Met behulp van geavanceerde schroefcontact-aansluittechniek kunt u het contactmateriaal en de wandcontactdozen eenvoudig en tijdbesparend installeren met slechts weinig gereedschap. In het PowerTOP® Xtra contactmateriaal en in de wandcontactdozen DUO in 63 en 125 A is standaard onze contacthulstechnologie X-CONTACT® geïntegreerd. Deze maakt het bijzonder makkelijk insteken en uittrekken ook bij hoge stroomsterktes mogelijk - met tot 50 procent minder krachtsinspanning!

Ons contactmateriaal en onze wandcontactdozen zijn van robuust, duurzaam materiaal en voldoen aan de beschermingsgraad IP 44 resp. 67. Zo zijn ze uitstekend beschermd tegen stof en water en kunnen jarenlang worden gebruikt. 

Het PowerTOP® Xtra contactmateriaal en onze eveneens verkrijgbare toestelcontactdozen in 63 en 125 A zijn uitgerust met zeer hittebestendige contactdragers en met vernikkelde contacten. Zo zijn ze gewapend tegen agressieve stoffen en een hoge luchtvochtigheid. Voor nominale stroom van 160 tot 600 A bieden we u ons speciale contactmateriaal voor hoge stroomsterktes. Hier zijn de contacten verzilverd. Dat verbetert niet alleen de elektrische geleidbaarheid - het zorgt ook voor maximale corrosiebescherming. De robuuste aluminium behuizing is bestand tegen belastingen tot een ton. Het contactmateriaal voor hoge stroomsterktes, 500 tot 600 A, functioneert betrouwbaar bij temperaturen van -40 tot 80 graden, al het andere contactmateriaal voor hoge stroomsterktes functioneert bij temperaturen van -40 tot 100 graden, het PowerTOP® Xtra contactmateriaal bij temperaturen van -25 tot 40 graden.

Wij bieden onze wandcontactdozen DUO aan van hoogwaardige kunststof met geschuimde behuizingsafdichtingen of met speciale kunststof. Deze beschermt bijzonder goed tegen chemicaliën, olie en vergelijkbare stoffen. De variant met speciale kunststof is bovendien uitgerust met zeer hittebestendige contactdragers en vernikkelde contacten.

Bent u op zoek naar contactdooscombinaties voor de mijnbouw?

Hebt u vragen over onze oplossingen en producten? We helpen u graag: