Choose your country

MENNEKES

Stabiele stroomvoorziening voor werven

  • robuust, duurzaam materiaal voor extreme omstandigheden
  • verdelers en combinaties kunnen individueel worden uitgerust
  • snel en zeker gemonteerd, bediend en onderhouden
  • vast installeerbare en mobiele producten
  • beschermd tegen stof en water
  • combinaties en contactdozen op verzoek van speciale kunststof (bijvoorbeeld bescherming tegen zout zeewater)
  • zonder krachtsinspanning in te steken en uit te trekken - dankzij slimme contacthuls-technologie voor stekkers en koppelingen (16 - 125 A) en contactdozen (63 - 125 A)
  • speciale oplossingen voor speciale vereisten

Lassen, schroeven, buigen, boren en zagen: het bouwen of repareren van schepen en jachten is uitdagend en vereist vele stappen. In scheepshallen en dokken moeten veel experts samenwerken over grote afstanden, maar ook in zeer krappe ruimtes. Elke beweging moet goed zijn, machines en materiaal moeten veilig worden bediend en verplaatst. Daarvoor is energie nodig - soms mobiel, soms stationair verdeeld en altijd veilig en betrouwbaar. Ongeacht of u productie-, onderhoudsmanager of planner bent: bij ons vindt u de juiste oplossing voor uw behoeften.

Contactdooscombinaties voor werven en scheepsbouw

Onze AMAXX® contactdooscombinaties voor de wand- en opbouwmontage zijn ruimtebesparend en kunnen individueel worden uitgerust - en kunnen zo op veel plaatsen in de scheepswerfhal worden ingezet. Dankzij slimme features kunnen ze snel door één persoon worden gemonteerd. AMAXX® is standaard verkrijgbaar in robuuste kunststof, op verzoek ook in speciale kunststof, die bijzonder beschermt tegen agressieve stoffen zoals zout zeewater. De combinaties voldoen aan de beschermingsgraad IP 44 of IP 67 en zijn daardoor perfect gewapend tegen stof en water.

Onze mobiele verdelers uit de productfamilies EverBOX®, EverGUM® en AMAXX® zijn dankzij een compacte constructie, praktische handgrepen en gering gewicht bijzonder ruimtebesparend, gemakkelijk te dragen en stapelbaar. Met name de EverBOX® Grip werd oorspronkelijk ontwikkeld op suggestie en verzoek van een klant uit de scheepsbouw en is bij ons gereed gemaakt voor serieproductie. EverGUM® is verkrijgbaar in robuust massief rubber, EverBOX® en AMAXX® in kunststof. Beide productmaterialen zijn uiterst slag- en breukvast. EverGUM® voldoet aan de beschermingsgraad IP 44, EverBOX® en AMAXX® aan de beschermingsgraad IP 44 of IP 67 – de perfecte bescherming tegen stof en water.

De EverBOX®-producten bieden u nog meer functies: ze kunnen worden uitgerust van 16 tot 125 A en hier zorgen het behuizingsframe en de grepen voor extra bescherming van contactdozen en inbouwapparatuur. De afzekeringen onder transparante bedieningskleppen zijn goed zichtbaar en bijzonder eenvoudig te bedienen.

Op verzoek produceren we voor u ook graag individuele speciale oplossingen - zoals onze revisiewagens. Ze zijn bijvoorbeeld bij de Meyer Werft-groep betrouwbaar in gebruik. Het product kan met een kraan worden getransporteerd en is dankzij wielen verplaatsbaar. Het omvat een robuust stalen frame, kan aan beide zijden individueel worden uitgerust met diverse contactdozen, heeft een hoofdschakelaar, een opname voor de voedingsleiding en ogen voor het kraantransport.

Contactdozen voor werven en scheepsbouw

Ons wandcontactdozen-assortiment voor werven en scheepsbouw omvat klassieke wandcontactdozen, met een zekeringssokkel of installatieautomaat gezekerde wandcontactdozen en onze uitschakelbare en mechanisch vergrendelde wandcontactdozen DUO. Bij de producten zijn alle contactschroeven praktisch vanaf de voorkant bereikbaar. Op verzoek is onze contacthuls-technologie X-CONTACT® geïntegreerd. Deze maakt voor u, ook bij hoge stroomsterktes, bijzonder makkelijk insteken en uittrekken mogelijk - met tot 50 procent minder krachtsinspanning. De contactdozen zijn van hoogwaardige kunststof. Optioneel zijn de producten verkrijgbaar in speciale kunststof, met zeer hittebestendige contactdragers en vernikkelde contacten.

Op verzoek ontwikkelen en produceren we voor u ook graag individuele speciale oplossingen - zoals onze speciale wandcombinaties voor verschillende toepassingen. Deze producten zijn modulair volgens uw behoeften opgebouwd en kunnen bijvoorbeeld worden uitgerust met diverse schakelapparatuur en aansluitingen.

Stekkervoorzieningen voor werven en scheepsbouw

Onze PowerTOP® Xtra stekkervoorzieningen helpen u stroom flexibel en veilig te verdelen op werven: ze hebben een ergonomische behuizingsvorm, greepzones met noppen, een kabelschroefverbinding met rubberen noppen, een klapdeksel-openingshulp en vergrendelingsschuif - zo hebben de stekkers en koppelingen een goede grip, liggen ook bij vocht en nattigheid perfect slipvast in de hand en kunnen meerdere duizenden keren worden ingestoken en uitgetrokken.

De stekkervoorzieningen zijn gemaakt van robuust, duurzaam materiaal en voldoen aan de beschermingsgraad IP 44, 54 of 67. Daardoor zijn ze uitstekend beschermd tegen stof en water. De PowerTOP® Xtra-koppelingen in 63 en 125 A zijn uitgerust met zeer hittebestendige contactdragers en optioneel met vernikkelde contacten. De stekkers hebben ook vernikkelde contacten. De 5-polige stekkervoorzieningen in 16 en 32 A zijn verkrijgbaar als variant PowerTOP® Xtra R met dezelfde robuuste uitrusting. Daardoor zijn de producten gewapend tegen agressieve stoffen. Onze krachtenbesparende contacthuls-technologie X-CONTACT® is overal standaard geïntegreerd. Met behulp van geavanceerde aansluittechnieken kunt u de stekkervoorzieningen eenvoudig en tijdbesparend installeren met slechts weinig gereedschap.

 

Zoekt u naar energieverdeling voor havens of op het schip?

Hebt u vragen over onze oplossingen en producten? We zijn er graag voor u: