Choose your country
MENNEKES

Stabiele stroomvoorziening in havens

  • robuust, duurzaam materiaal voor extreme omstandigheden
  • combinaties individueel bezetbaar
  • snel en veilig gemonteerd, bediend en onderhouden
  • vast installeerbare en mobiele producten
  • beschermd tegen stof en water
  • combinaties en contactdozen op verzoek van speciale kunststof (bijvoorbeeld bescherming tegen zout zeewater)
  • zonder krachtsinspanning in te steken en uit te trekken - dankzij slimme contactbus-technologie voor contactstoppen en koppelcontactstoppen (16 - 125 A) en contactdozen (63 - 125 A)
  • speciale oplossingen voor speciale eisen

Schepen komen binnen en vertrekken, containers en goederen worden verladen en er is veel personeel actief: in de havens van de container- en passagiersvaart is altijd iets te doen. Met onze oplossingen kunt u hier containerterminals en -schepen net zo betrouwbaar van energie voorzien als grote passagiersschepen, jachten en boten.

Contactdooscombinaties voor havens

Onze AMAXX® contactdooscombinaties voor wand- en opbouwmontage en onze met AMAXX® uitgeruste CombiTOWER® zijn ruimtebesparend en kunnen naar wens worden uitgerust - voor gebruik op vele plaatsen in de haven en perfect voor de stroomvoorziening van koelcontainers en containerkranen. Dankzij slimme features kunnen onze combinaties snel door één persoon gemonteerd worden. AMAXX® is standaard verkrijgbaar in robuuste kunststof, op verzoek ook in speciale kunststof, die beschermt tegen agressieve stoffen zoals het zout in zeewater. De combinaties voldoen aan de beschermingsgraad IP 44 of IP 67 en zijn daardoor gewapend tegen stof en water.

Schepen en veerboten die in de haven liggen kunnen op verschillende manieren worden voorzien van stroom - via aan boord aanwezige aggregaten en door middel van stroomaansluitingen aan de wal. Als speciale productie ontwikkelen wij graag robuuste walstroomaansluitingen voor u - overeenkomstig de voor havens geldende norm DIN VDE 0100-709 deel 7-709. De combinaties worden zo gebouwd, dat ze bestand zijn tegen zeewater en sterke wind. Zo hebben uw schip en uw veerboot ook bij langere ligtijden altijd de passende power.

Contactdozen en contactmateriaal voor havens

Het MENNEKES wandcontactdozen-assortiment voor havens omvat reguliere wandcontactdozen en onze DUO wandcontactdozen afschakelbaar en vergrendeld.De contactschroeven zijn handig vanaf de voorkant bereikbaar. bij 63 en 125 A wandcontactdozen is de contactbus-technologie X-CONTACT® geïntegreerd. Hierdoor kunt u bijzonder makkelijk insteken en uittrekken, ook bij hoge stroomsterktes - tot 50 procent minder krachtsinspanning. De contactdozen zijn gemaakt van hoogwaardige kunststof. De producten zijn optioneel verkrijgbaar in speciale kunststof, met hittebestendige binnenwerken en vernikkelde contacten.

Met ons AM-TOP®-contactmateriaal in 32 A kunt u met name koelcontainers perfect van stroom voorzien. Ons PowerTOP® Xtra-contactmateriaal geeft bijvoorbeeld containerkranen de passende power. AM-TOP®-contactmateriaal heeft een robuuste behuizing uit één stuk, de schroefverbinding met afdichting garandeert u ook bij vocht en nattigheid een goede grip en veilige hantering en met de schroefcontact-aansluittechniek kunt u het product eenvoudig en tijdbesparend installeren. AM-TOP®contactstoppen en koppelcontactstoppen voldoen aan de beschermingsgraad IP 67 – perfecte bescherming tegen stof en water.

PowerTOP® Xtra-contactmateriaal heeft een ergonomische behuizingsvorm, greepzones met noppen, een wartel met rubberen noppen, een klapdeksel-openingshulp en vergrendelingsschuif - zo hebben de contactstoppen en koppelcontactstoppen een goede grip, liggen ook bij vocht slipvast in de hand en kunnen meerdere duizenden keren worden ingestoken en uitgetrokken. Het PowerTOP® Xtra-contactmateriaal is gemaakt van robuust, duurzaam materiaal en heeft beschermingsgraad IP 44, 54 of 67. Daardoor zijn ze uitstekend beschermd tegen stof en water. De PowerTOP® Xtra-koppelingen in 63 en 125 A zijn uitgerust met hittebestendige binnenwerken en optioneel met vernikkelde contacten. De contactstoppen hebben ook vernikkelde contacten. Het 5-polige contactmateriaal in 16 en 32 A is verkrijgbaar als variant PowerTOP® Xtra R met dezelfde robuuste uitrusting. Daardoor zijn de producten gewapend tegen agressieve stoffen. Onze krachtenbesparende contactbus-technologie X-CONTACT® is overal standaard geïntegreerd. Met behulp van geavanceerde aansluittechnieken kunt u het contactmetriaal eenvoudig en tijdbesparend installeren met slechts weinig gereedschap.

U zoekt naar energieverdeling voor werven of op het schip?

Hebt u vragen over onze oplossingen en producten? We zijn er graag voor u: