Choose your country
MENNEKES

Stabiele contactzuilen en stroomverdelers voor tunnels

  • robuust, duurzaam materiaal
  • snel en veilig gemonteerd, bediend en onderhouden
  • naar wens uit te voeren en ruimtebesparend
  • veilige bediening dankzij slimme features
  • beschermd tegen stof en water
  • op verzoek met speciale kunststof (bescherming tegen agressieve stoffen)
  • speciale oplossingen voor speciale eisen

Treinen rijden met snelheden tot 300 km/h door tunnels. De hier geïnstalleerde systemen moeten daarom bestand zijn tegen extreme en wisselende aerodynamische druk - een enorme technische uitdaging. Contactdooscombinaties zijn een centraal onderdeel van een tunnelinstallatie. Hieraan worden de zwaartse eisen gesteld inzake stabiliteit en stevigheid. Onze speciaal ontwikkelde stroomverdelers ondersteunen u op betrouwbare wijze bij veeleisende werkzaamheden en verrichtingen in tunnels.

Contactdooscombinaties voor werkzaamheden en gebruik in de tunnel

In trein- en tramtunnels komt het in het bijzonder aan op een infrastructuur, die veiligheid en oriëntatie biedt. Om ervoor te zorgen dat de goede werking van de veiligheidsverlichting kan worden verzekerd, moet stroom in de tunnel intelligent worden verdeeld. Voor onderhoudswerkzaamheden en reddingsoperaties moeten werklieden en hulpdiensten op hun beurt altijd een betrouwbare stroomvoorziening kunnen vinden voor zwaar materieel en verlichting.

Hier komen onze slimme combinaties om de hoek kijken. Zij bieden u de optimale oplossing: de producten uit de AMAXX® familie zijn perfect voor gebruik in tunnels met extreme luchtdruk. Ze kunnen naar wens worden uitgerust met verschillende contactdozen en schakelaars. Hier kunt u CEE- en SCHUKO® contactdozen alsmede aardlekschakelaars en installatieautomaten flexibel naar uw wensen combineren. Transparante vensters op de combinaties zorgen voor optimale bescherming en snel overzicht en toegang. De modulaire opbouw van de AMAXX® behuizing verzekert u ook bij grotere leidingdiameters van een comfortabele aansluitruimte. Dankzij de uitschuifbare montagerails en de scharnierende behuizingsdeksels kunnen onze stroomverdelers snel gemonteerd worden. Ze voldoen aan de beschermingsgraad IP 67 en zijn daardoor beschermd tegen stof en water. 

Voor onze AMAXX® contactdooscombinaties zijn de noodzakelijke goedkeuringen en vrijgaven verkregen van o.a. DB Netz AG Duitsland (conform de richtlijn 954.9107), ÖBB Oostenrijk en SBB Zwitserland. In de Gotthard-tunnel bijvoorbeeld doen de MENNEKES-combinaties al jaren betrouwbaar hun werk.

De stroomverdelers uit de EverGUM®-productfamilie ondersteunen u op hun beurt bij uw werkzaamheden in tramtunnels. Deze producten zijn er in twee verschillende behuizingsmaten. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren signaalgeel of zwart. 

Voor de veiligheidsverlichting van tunnels bieden we u als speciale oplossing bovendien speciale AMAXX® combinaties met vrije afgaande groepen – naar wens te laten assembleren en met een robuuste behuizing. 

Verdelers van speciale kunststof voor op en om het spoor

Onze stroomverdelers zijn verkrijgbaar met verschillende robuuste behuizingsmaterialen. De AMAXX®-producten zijn er ofwel van hoogwaardige kunststof (ook halogeenvrij voor tunnelinstallaties) of van speciale kunststof. De speciale kunststof met zijn goede mechanische, thermische en elektrische eigenschappen beschermt in het bijzonder tegen chemicaliën en andere agressieve stoffen zoals olie, brandstoffen en verdunde zuren. De behuizingen van de EverGUM® producten zijn gemaakt van een massief rubbermengsel. Het materiaal heeft een goede doorslag- en kruipstroombestendigheid. 

Naast onze combinaties voor tunnels bieden wij u bovendien als speciale oplossing ook combinaties voor rond het spoor van gelijkstroomtrams aan. Voor deze stroomverdelers gelden speciale eisen. Onze combinaties voor bij het spoor kunnen naar wens worden uitgerust met verschillende contactdozen, contactstoppen en schakelaars en zijn verkrijgbaar in verschillende behuizingsmaterialen. Bovendien zorgen hier speciale aardlekschakelaars ervoor, dat u bij uw werkzaamheden goed bent beschermd.

Zoekt u naar een betrouwbare energieverdeling voor stations?

Hebt u vragen over onze oplossingen en producten? We zijn er graag voor u: