Choose your country
MENNEKES

News

MENNEKES presenteert talrijke innovaties op "Light + Building"

Wereldpremière van de nieuwe wallboxen voor thuis en vele andere nieuwe en innovatieve productoplossingen

Beurstijd is premièretijd: van 3 tot 8 maart presenteert MENNEKES zijn nieuwe en uitgebreide productoplossingen op het gebied van eMobility, industriële stekkers en stopcontacten op "Light + Building" in hal 12.1, stand B90 en 91.

Het exclusieve hoogtepunt voor alle bezoekers is de wereldpremière van de nieuwe MENNEKES wallboxen voor thuis - een compleet nieuwe next-gen productfamilie die het hele bereik van thuisladen invult en talrijke nieuwe, innovatieve functies voor comfortabel en individueel gebruik biedt. Mennekes, de pionier op het gebied van elektromobiliteit en uitvinder van de Type 2 laadstandaard, presenteert ook de lancering van zijn nieuwe wallbox serie voor bijvoorbeeld professioneel laden bij bedrijven en grote wooncomplexen, evenals vele andere nieuwe en uitgebreide eMobility productoplossingen voor verschillende doelgroepen.

Op het gebied van industriële stekkers en contactdozen presenteert MENNEKES klantspecifieke oplossingen voor verschillende branches en toepassingsgebieden met praktische updates voor het dagelijkse werk - zoals de beproefde PowerTOP® Xtra stekkers en contactdozen van 16 tot 32A, nu ook speciaal voor de levensmiddelenindustrie in de beschermingsklasse IP 67 en IP 69.

Voor het eerst live beleven: de nieuwe MENNEKES wallboxen voor thuis

MENNEKES presenteert op de vakbeurs zijn nieuwe intelligente wallboxen voor thuis- de eerste CO2-neutrale productoplossingen van de elektrotechnische specialist uit het Sauerland. De nieuwste generatie B2C wallboxen overtuigt door de vele slimme functies en voordelen, die het dagelijks leven voor het comfortabel thuis opladen vergemakkelijken en door de speciale, individueel aanpasbare bediening. Bezoekers aan de beursstand kunnen de nieuwe wallboxen en de lancering van de nieuwe B2B wallbox-serie voor professioneel opladen voor het eerst exclusief live beleven.

Voor de nieuwe wallboxen zijn twee nieuwe apps ontwikkeld: De app voor EV rijders maakt het eenvoudig om de wallboxen te bedienen, terwijl de app voor installateurs helpt bij het handig in gebruik nemen en configureren.

Het volledige programma: dubbele wallbox en software voor laadpaalbeheer

Naast de nieuwe enkele wallboxen presenteert MENNEKES op de "Light + Building" voor het eerst de nieuwe AMTRON® Professional Twincharge aan een breed publiek - een oplossing voor het gelijktijdig opladen van meerdere elektrische auto´s die tijd, geld en ruimte bespaart. De dubbele wallbox is uitgerust met de nieuwste elektronica, intelligente netwerken, modern energie- en laadbeheer en een optionele plug & charge-functie. Dankzij de praktische aansluitbox kan de dubbele wallbox in een paar eenvoudige stappen worden geïnstalleerd. AC persoons- en DC lekstroom beveiligingen en overspanningsbeveiliging zijn al geïntegreerd in het apparaat.

Het MENNEKES beursportfolio op het gebied van eMobility wordt gecompleteerd door de gratis Charge Point Manager software, waarmee meerdere laadpunten en wallboxen snel en eenvoudig ingesteld, geconfigureerd en beheerd kunnen worden, evenals door de beproefde AMEDIO® Professional laadpunten voor zakelijke toepassing en de AMTRON® Professional wallboxen voor de semi-publieke sector.

Oplossingen op maat: Industriële stekkers en contactdozen voor de voedingsmiddelenindustrie, logistieke centra, de auto-industrie, datacenters en windturbines

MENNEKES presenteert op de "Light + Building" speciaal voor de levensmiddelenindustrie de veelzijdige PowerTOP® Xtra stekkers en contactdozen van 16 tot 32A in de beschermingsklassen IP 67 en IP 69. Dat betekent dat de stekkers en koppelingen optimaal beschermd zijn tegen het binnendringen van water en waterafzettingen, vooral bij reinigingswerkzaamheden met hogedrukreinigers, en dat de stroomvoorziening probleemloos blijft werken.

De ontkoppelbare en vergrendelbare DUO wandcontactdoos in 16 en 32A is nu ook verkrijgbaar als "DUOi wandcontactdoos" met spanningsindicator. Hierdoor is de bedrijfsstatus van de DUOi altijd direct herkenbaar. Tijdens normaal gebruik brandt de LED groot, tijdens opslag gaat hij uit en kan hij snel reageren. De productoplossing is ideaal voor gebruik in de automobielindustrie, in logistieke centra en in de levensmiddelenindustrie, maar ook voor andere veeleisende werkgebieden zoals containerhavens, scheepsbouw en zware industrie.

Voor de risicogevoelige omgeving van datacenters presenteert MENNEKES extreem hittebestendige en duurzame connectoren, die een continue storingsvrije stroomvoorziening garanderen. Op het gebied van duurzame energie zijn er variabele contactdooscombinaties en stekkers en contactdozen voor spanningen tot 690 Volt, speciaal voor windturbines.

Het assortiment omvat ook de beproefde wandcontactdooscombinaties voor wandmontage, voor ophanging aan het plafond, verrijdbaar om mee te nemen of voor vrijstaande installatie - alleskunners voor een stabiele, flexibele stroomvoorziening in de auto-industrie, in logistieke centra, in de voedingsindustrie en in andere sectoren.

In het geval van een crisis: betrouwbare industriële stekkers en stopcontacten voor noodstroomvoorziening

MENNEKES heeft verschillende speciale insteekapparaten voor de noodstroomvoorziening van kritieke infrastructuur zoals ziekenhuizen en verzorgingstehuizen, maar ook brandweer en rampenbestrijding, industrie, gemeenten en landbouw - allemaal met een speciale tijdinstelling van 1 uur en IP 67 bescherming.

Alle het nieuws weergeven