Choose your country

MENNEKES

Stabiele stroomvoorziening op het schip

  • robuust, duurzaam materiaal voor extreme omstandigheden
  • combinaties individueel bezetbaar
  • snel en zeker gemonteerd, bediend en onderhouden
  • beschermd tegen stof en water
  • wandstopcontacten SCHUKO® waterdrukdicht
  • combinaties en contactdozen op verzoek van speciale kunststof (bijvoorbeeld bescherming tegen zout zeewater)
  • zonder krachtsinspanning in te steken en uit te trekken - dankzij slimme contacthuls-technologie voor stekkers en koppelingen (16 - 125 A) en contactdozen (63 - 125 A)
  • speciale producten voor koelcontainers

Ruim baan voor uw energieverdeling: bij ons krijgt u niet alleen stationaire en mobiele oplossingen voor werven en havens, maar ook regelrecht voor het eindproduct, het schip. Met name de functionele ruimtes van een container- of passagiersschip moeten tijdens lopende operaties op de achtergrond probleemloos worden voorzien van energie - of het nu gaat om de technische ruimtes en machinekamers, de koelcontainers en opslagruimtes of de kombuizen.

Contactdooscombinaties voor schepen

Onze AMAXX® contactdooscombinaties voor de wand- en opbouwmontage zijn ruimtebesparend en kunnen individueel worden uitgerust - ideaal voor verschillende functionele gebieden in schepen. Dankzij slimme features kunnen ze snel door één persoon gemonteerd worden. AMAXX® is standaard verkrijgbaar in robuuste kunststof, op verzoek in speciale kunststof, die een bijzondere bescherming biedt tegen agressieve stoffen. De combinaties voldoen aan de beschermingsgraad IP 44 of IP 67 en zijn daardoor perfect gewapend tegen stof en water.

Contactdozen en stekkervoorzieningen voor schepen en koelcontainers

Bij onze uitschakelbare en mechanisch vergrendelde wandcontactdozen DUO zijn alle contactschroeven praktisch vanaf de voorkant bereikbaar. Op verzoek wordt voor de 63 en 125 A wandcontactdozen de contacthuls-technologie X-CONTACT® geïntegreerd. Hierdoor kunt u bijzonder makkelijk insteken en uittrekken, ook bij hoge stroomsterktes - tot 50 procent minder krachtsinspanning. De contactdozen zijn gemaakt van hoogwaardige kunststof. De DUO-producten zijn optioneel verkrijgbaar in speciale kunststof, met zeer hittebestendige contactdragers en vernikkelde contacten.

De wandcontactdozen SCHUKO® in 16 A zijn ook zeer goed geschikt voor schepen. Ze voldoen aan de beschermingsgraad IP 68 en zijn daardoor drukwaterdicht. Het scharnierende bajonetdeksel zorgt voor extra bescherming van het product.

Speciaal voor de energievoorziening van koelcontainers bieden we u naast verschillende wandcontactdozen DUO in 32 A en AMAXX®-contactdooscombinaties ook de volgende producten aan: onze wandcontactdoos 9562, de opbouwcontactdoos 2123A en de opbouw apparaatstekker 2692 – allemaal voor 32 A en met vernikkelde contacten, zeer hittebestendige contactdragers en tijdbesparende schroefcontact-afsluittechniek. De wandcontactdoos is gemaakt van speciale kunststof, die beschermt tegen agressieve stoffen en het onderste deel van de behuizing kan 180 graden worden gedraaid. De opbouwcontactdoos heeft een rechte steekrichting en de aanbouw apparaatstekker heeft een beschermend klapdeksel.

Met onze AM-TOP®-stekkervoorzieningen in 32 A kunt u met name koelcontainers perfect van stroom voorzien. De producten hebben een robuuste behuizing uit één stuk, de schroefverbinding met afdichting garandeert u ook bij vocht en nattigheid een goede grip en veilige hantering en met de schroefcontact-afsluittechniek kunt u AM-TOP® eenvoudig en tijdbesparend installeren. De stekkers en koppelingen voldoen aan de beschermingsgraad IP 67 - perfecte bescherming tegen stof en water.

Onze PowerTOP® Xtra-stekkervoorzieningen zijn ideaal voor de flexibele stroomvoorziening op het schip: stekkers en koppelingen hebben een ergonomische behuizingsvorm, greepzones met noppen, een kabelschroefverbinding met rubberen noppen, een klapdeksel-openingshulp en vergrendelingsschuif - zo hebben de stekkers en koppelingen een goede grip, liggen ook bij vocht en nattigheid perfect slipvast in de hand en kunnen meerdere duizenden keren worden ingestoken en uitgetrokken.

De stekkervoorzieningen zijn gemaakt van robuust, duurzaam materiaal en voldoen aan de beschermingsgraad IP 44, 54 of 67. Daardoor zijn ze uitstekend beschermd tegen stof en water. De PowerTOP® Xtra-koppelingen in 63 en 125 A zijn uitgerust met zeer hittebestendige contactdragers en optioneel met vernikkelde contacten. De stekkers hebben ook vernikkelde contacten. De 5-polige stekkervoorzieningen in 16 en 32 A zijn verkrijgbaar als variant PowerTOP® Xtra R met dezelfde robuuste uitrusting. Daardoor zijn de producten gewapend tegen agressieve stoffen. Onze krachtenbesparende contacthuls-technologie X-CONTACT® is overal standaard geïntegreerd. Met behulp van geavanceerde aansluittechnieken kunt u de stekkervoorzieningen eenvoudig en tijdbesparend installeren met slechts weinig gereedschap.

Containercontactstoppen met pe-omvormer

Tijdens routine-inspecties vóór verzending moeten containercontactstoppen regelmatig worden vervangen omdat ze niet langer voldoen aan de voorschriften, wat een behoorlijke hoeveelheid tijd kost. De extra neus is verwijderd om het mogelijk te maken de plug te gebruiken in 4-polige contactdozen met een andere klokpositie. Het resultaat is, dat één derde van alle containercontactstoppen in de vuilnisbak belandt vanwege een onjuiste aansluiting zonder de extra neus kan leiden tot overbelasting van de component. Daardoor is een veilig contact voor de containers niet langer gegarandeerd.

Wij bieden geschikte CEE-contactstoppen met een pe-omvormer aan, die u veilig en permanent kunt gebruiken voor uw containers. Deze contactstoppen passen in iedere 4-polige contactdoos - 3h of 6h. De uurstand overeenkomstig IEC 60309 kan eenvoudig worden aangepast aan één van de twee uurstanden met een schroevendraaier. Dit bespaart tijd en moeite in het dagelijkse gebruik.

Onze containercontactstop met pe-omvormer is gelijk aan  de behuizing van onze standaard contactstop. Deze is gemaakt van hoogwaardig kunststof in onze betrouwbare MENNEKES-kwaliteit - geproduceerd in Duitsland en jarenlang getest in de wereldwijde praktijk. Dit verzekerd u van robuust en duurzaam contactmateriaal dat  ontworpen is voor gebruik in containerhavens en op schepen.

Zoekt u naar energieverdeling voor werven of havens?

Hebt u vragen over onze oplossingen en producten? We zijn er graag voor u: