Choose your country

MENNEKES

FAQ

Vragen en antwoorden

Zijn MENNEKES contactdooscombinaties VDE (of gelijkwaardig) goedgekeurd/getest?

Onze contactdooscombinaties kunnen onderworpen zijn aan verschillende productnormen. Gewoonlijk produceren wij in de serie van IEC 61439, IEC 60309 en VDE 0620.

Wat is het verschil tussen artikel 1128A en 1128P?

Bij de artikelen 1128A en 1128P (inbouwcontactdoos met schroefcontact) gaat het om nagenoeg identieke artikelen. Artikel 1128P heeft echter bovendien nog een pilotcontact. 

Waarvoor is het extra contact bij 63 A en 125 A stekkers?

Het extra contact wordt pilotcontact genoemd en kan worden gebruikt om extra signalen te sturen (bijvoorbeeld vrijgave van de stekkervoorziening / aansturing van een signaal).

Zijn er opbouwschema's van de 3KRAFT® en AirKRAFT® producten?

Voor de 3KRAFT® en AirKRAFT® producten vindt u productinformatiebladen met maattekeningen op de betreffende productdetailpagina's. Voor deze productgroepen worden geen opbouwschema's opgemaakt. 

Wat is de IP-beschermingsgraad van het scharniervenster 40981?

Het scharniervenster 40981 voldoet aan de beschermingsgraad IP 67 (waterdicht).  

Zijn de EverGUM® producten er ook in IP5x?

Standaard zijn de IP-beschermingsklassen voor de EverGUM® productserie IP 44 en IP 67. Een andere beschermingsklasse moet in een afzonderlijk geval worden overwogen.

Wat betekent de norm 60309?

De norm DIN EN/IEC 60309 is een internationale standaard voor contactstoppen en contactdozen, koppelconstactstoppen en toestelcontactdozen, die voornamelijk zijn bedoeld voor industrieel gebruik (met nominale bedrijfsspanningen tot 1.000 V, 500 Hz en een nominale stroom tot 125 A). Deel 1 van de norm beschrijft de algemene eisen aan iedere industrieel gebruikte connector. Deel 2 specificeert een serie connectoren met ronde behuizingen met een verschillend aantal en plaatsing van de contactstiften voor verschillende toepassingen. Ons CEE-contactmateriaal wordt overeenkomstig deze norm gefabriceerd.

Hoe wordt CEE-contactmateriaal volgens DIN EN 60309 toegepast?

Hoe ons CEE-contactmateriaal volgens de norm DIN EN/IEC 60309 wordt toegepast, vindt u op de pagina's 318 - 322 van onze catalogus industriëel contactmateriaal.

Waarvoor heb ik een 7-polig apparaat nodig?

7-polige stekkervoorzieningen kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor het regelen, besturen en bewaken van apparaten in de industrie, landbouw en handel. Zie daarvoor ook pagina 208 van onze catalogus industriële stekkervoorzieningen. Onze 7-polige stekkervoorzieningen vindt u hier.