Choose your country

MENNEKES

TOEPASSINGEN RONDOM HET STATION

Energieverdeling 1e klas.

Voor alle gebieden rondom het station, waarin de energieverdeling een belangrijke rol speelt, is MENNEKES uw partner. De installaties voldoen aan de hoge eisen, zijn bijzonder robuust en zijn bestand tegen moedwillige manipulatiepogingen en vandalisme. Voor ons is een betrouwbare werking bij weer en wind vanzelfsprekend. Op het perron of in de buurt van de rails, onderhoudswerkzaamheden of reinigingsinstallaties, ongeacht hoe de concrete eisen zijn, wij ontwikkelen voor iedere behoefte de optimale oplossing. Afhankelijk van de individuele eis en het doel bieden wij spoorweg contactdooscombinatiess, enkele contactstopverbindingen, contactdooscombinatiess of verdelers op maat aan. Voor gebruik in de buurt van de rails heeft MENNEKES speciale rail-contactdooscombinatiesdooscombinaties in het assortiment. De individuele eisen aan afmetingen en bezetting worden professioneel en doelgericht gepland met de besluitvormers. Zo werden bijvoorbeeld al rail-contactdooscombinatiess als speciale producten op maat gemaakt voor de Deutsche Bahn.

De CombiTOWER® is bijzonder geschikt voor de elektrische installatie buiten conform specificaties van de spoorwegmaatschappij in beschermingsklasse IP 44 tot IP 67. Zo kunnen juist op rangeerterreinen of onderhouds- en opstelsporen alle benodigde energieaansluitingen voor stroom, perslucht en water direct op de werkplek beschikbaar worden gemaakt. De CombiTOWER® is ook verkrijgbaar met een afsluitbare deur. Door gebruik van een standaard-sluitcilinder, kan de CombiTOWER® optimaal worden geïntegreerd in aanwezige sluitsystemen.

Wij zetten koers naar functionaliteit.

Voor service-, onderhouds- en reinigingswerkzaamheden is er een strak schema. Des te belangrijker is het, dat al het contactmateriaal probleemloos functioneert. MENNEKES biedt een omvangrijk assortiment aan verdelers, contactstoppen, koppelcontactstoppen en contactdozen voor de meest uiteenlopende toepassingen aan. Van contactdooscombinatiess in uiteenlopende kunststoffen of roestvrij staal met individuele bezetting via contactmateriaal met X-CONTACT® voor de zwaarste omstandigheden tot en met krachtstroomcontactmateriaal voor 400 A of mobiele contactdooscombinatiess – MENNEKES biedt alles, wat voor de energievoorziening bij onderhoudsgebieden nodig is! Wij gebruiken halogeenvrije technische kunststoffen, afhankelijk van de toepassing met en zonder brandwerende uitrusting. Interne bedrading op verzoek halogeenvrij.

Verschillende contactdooscombinaties

Krachtstroomcontactmateriaal

Roestvrij stalen verdeler als sokkel

Afsluitbare energiebolders

  • uiteenlopende kunststoffen of roestvrij staal
  • individuele bezetting
  • 200 A - 400 A
  • oppervlakbescherming van de contacten
  • installatie beschermd tegen toegang door derden
  • één behuizing met twee energieverdelerséén behuizing met twee energieverdelers
  • afsluitbaar bij ingestoken contactstop
  • bescherming tegen weersinvloeden
  • bescherming tegen ongeoorloofde toegang

Aan installaties in en om stations worden hoge eisen gesteld. Ze moeten bijzonder robuust en bestendig zijn, om ook moedwillige manipulatiepogingen en vandalisme te weerstaan. Hiervoor heeft MENNEKES robuuste roestvrijstalen verdelers in de vorm van standzuilen, waarbij de complete installatie is beschermd tegen toegang van derden. Met roestvrijstalen verdelers werd onder andere het S-station in München uitgevoerd. Het bijzondere: één behuizing met twee  verdelers in beschermingsklasse IP 55.

De toegang tot twee verdelers werd hierbij van verschillende sloten voorzien, om gedifferentieerde toegang mogelijk te maken voor servicepersoneel en reddingswerkers. Ook hier volgt de flexibele implementatie dus helemaal de behoeften uit de praktijk. Overal, waar het aankomt op robuuste en veilige energieverdeling, komt het programma van MENNEKES van pas. Deze afsluitbare, vandaalbestendige energiebolders garanderen de energievoorziening in verkeers- en buitenruimtes en zijn gelijktijdig doorrijbeveiliging en trajectbeveiliging. Leverbaar in verschillende maten en kleuren.